Artvin Evi projesi tanıtıldı

Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ARSİYAD) 2024 yılı 1. Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Artvin Evi projesi detaylı olarak tanıtıldı.
 Tarih: 13-05-2024 13:49:43
Artvin Evi projesi tanıtıldı

ARSİYAD 2024 yılı 1. Danışma Kurulu Toplantısı’na Nilüfer Belediye Başkanı ve ARSİYAD Danışma Kurulu Üyesi Şadi Özdemir, ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar, Danışma Kurulu Başkanı Bahadır Manasoğlu, ARSİYAD’ın geçmiş dönem başkanları ve yöneticileri, Bursa Kent Konseyi Başkanı ve ARSİYAD Danışma Kurulu Üyesi Şevket Orhan, ARSİYAD Danışma Kurulu Üyesi olan Geçmiş Dönem Milletvekilleri İlhan Demiröz, İsmet Su, BURTOM Tıp Merkezi YKB ve BTSO Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Erol Kılıç, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve Danışma Kurulu Üyesi Mahmut Demiröz ile ARSİYAD Danışma Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar, dernek kuruluşundan bu yana geride kalan 21 yıllık süre içerisinde Artvinli iş insanlarının Türkiye’ye açılan penceresi olduklarını söyleyerek, “Kurucu Başkanımız merhum Dr. Nazım Serhatlı olmak üzere emeği geçen tüm başkanlarımıza ve yönetim kurullarımıza teşekkür ediyorum. İlk günden bu yana uzun bir yol kat eden derneğimiz, Artvin’in sevgi ve hoşgörü kültürünü temel alarak rol model olmaya devam etmektedir” dedi.

“KÜLTÜREL MİRASIMIZ GELECEĞE TAŞINACAK”

Üye sayısının artması ile birlikte adlarına yakışır bir dernek binası ihtiyaç duyduklarını belirten ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar, “Uzun süredir hayalin kurduğumuz Artvin Evi projemizi hayata geçirmekte artık sona yaklaştık. Sizlerin gayreti ve destekleriyle bu projemiz gerçekleşecek. Artvin Evi sayesinde kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktaracak, Bursa’da yaşayan Artvinlilerin gurur duymasını sağlayacağız” diye konuştu.

Projenin hayata geçmesiyle uzun yılların hasretine son vereceklerini belirten Başkan Erdinç Acar, desteklerinden dolayı önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Demiröz, projeyi çizen Mimar Nizamettin Kaya, ARSİYAD Yönetim Kurulu ve üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN DESTEK SÖZÜ

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise Bursa’da yaşayan bir Artvinli olarak ARSİYAD’ın başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Artvinlilerin nüfusa göre Bursa’da daha etkin olmasının önemine değinen Başkan Şadi Özdemir, “İş dünyası ve sosyal hayatta Artvinlilerin çok büyük potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Daha etkili ve etkin çalışmalar gerçekleştirilmelidir. İnanıyorum ki Artvin Evi tamamlandığında bu yolda önemli bir iş gerçekleşmiş olacak. Nilüfer Belediyesi olarak idari ve teknik anlamda gereken tüm desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda, Artvin Evi’nin projesi hazırlayan Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin geçmiş dönem başkanı Mimar Nizamettin Kaya da sunum yaptı. Kaya’nın verdiği bilgilere göre, proje toplam 2 bin 400 metrekarelik alanı kapsarken 800 metrekaresinde bina olacak. İki katlı yapılacak binanın içerisinde Artvin El Sanatları Müzesi, toplantı salonları, kafe ve restoran yer alacak. Proje Teknik Ekip Başkanı Mehmet Emin Tansi de Artvin Evi hakkında toplantıya katılanları bilgilendirdi.

DANIŞMA KURULU’NUN YENİ BAŞKANI GÜRSEL DURMUŞ OLDU

Toplantıda ayrıca 2021 yılından bu yana Danışma Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bahadır Manasoğlu, görevi Gürsel Durmuş’a düzenlenen törenle devretti. Danışma Kurulu Başkanı olarak görevde bulunduğu sürede elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söyleyen Bahadır Manasoğlu, ARSİYAD’ın bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Yeni Danışma Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş ise ARSİYAD’ı her zaman bir adım daha ileri taşımak için tüm gayretlerini göstereceklerini belirterek, katkılarından dolayı tüm üyelere teşekkür etti.

ARSİYAD Danışma Kurulu Toplantısı sonunda toplantıya katılan tüm üyeler dilek ve temennilerini dile getirirken, özellikle yapımına başlanacak Artvin Evi projesi hakkında yapılacaklar üzerine görüşlerini dile getirdiler.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş