Geleceğin futbolcuları yetişiyor

Dağ yöresinin farklı mahallelerinden 5-17 yaş gruplarında çok sayıda futbolcunun mücadele ettiği seçmelerde adaylar teknik heyet tarafından büyük bir dikkatle değerlendirildi.
 Tarih: 11-05-2024 22:51:50
Geleceğin futbolcuları yetişiyor

Dağ Yöresinin 5-17 yaş arası Kız ve Erkek futbol yeteneklerine ulaşabilmek ve gelecekte profesyonel olma imkanı sağlamak amacıyla Bursa Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER) ile Han Sport Verein - İnanç Spor Kulübü arasında imzalanan protokol kapsamında Futbolcu seçmelerinin birinci aşaması büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Dağ yöresinin farklı mahallelerinden 5-17 yaş gruplarında çok sayıda futbolcunun mücadele ettiği seçmelerde adaylar teknik heyet tarafından büyük bir dikkatle değerlendirildi.

Seçmelerde ısınma hareketlerinin ardından geleceğin yıldız adayları devreli olmak üzere çift kale maç yaptılar. Maç sırasında kendilerini göstermek için kıyasıya yarıştılar. Seçmelere katılan çocukların ve gençlerin aileleri de bu heyecana tribünde ortak oldular. 

Antrenörler tarafından seçilen sporculara özel antrenmanlar ve özel eğitimlerle yeteneklerinin geliştirilmesinin yanı sıra her türlü pedagojik ve psikolojik destek kulüp tarafından verilecek.

“Dağ yöresinden geleceğin yıldızlarını yetiştireceğiz”

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan DAĞDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aydoğdu; Han Sport Verein ile yaptıkları işbirliğiyle Dağ yöresinden genç yetenekleri keşfederek onların iyi birer futbolcu olmalarını hedeflediklerini vurgulayarak; “Her çocuk iyi bir futbolcu olma hayali kurar. Küçük yaşlarında futbolcu ağabeylerini izleyerek kendilerinin de futbolcu olmalarını istemektedir. Biz bir nevi çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek için, onların iyi bir futbolcu olmalarını sağlamak için Almanya’da edindiği bilgi birikimi ve deneyimini Türk gençliğiyle buluşturmak amacıyla Sayın Hayan Demirci öncülüğünde kurulan Han Sport Verein kulübüyle işbirliği protokolü imzaladık. Projeye inanıyoruz. Çünkü proje, iyi birer futbolcu yetiştirmenin yanı sıra aynı zamanda örnek bir insan yetiştirme amacı taşıyor. Hepimizin ortak paydası da bu olsa gerek. İnşallah hem geleceğin yıldızlarını yetiştireceğiz, hem de gençlerimizin iyi bir insan olarak yaşadığı topluma değer katmalarını sağlayacağız.”dedi.

“Sadece futbolcu değil iyi birer insan yetiştiriyoruz”

Han Sport Verein Kulübü Başkanı İlhan Aksu ise, sporcularının hayatını çevreleyen tüm faktörleri göz önünde bulundurduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu bağlamda; psikolog, kulüp doktoru, fizyoterapist, beslenme uzmanı, dişçi, medya editörlüğü, halkla ilişkiler, analiz ve ar-ge departmanlarımızla gençlerimizin her türlü ihtiyacıyla ilgileniyoruz. Sporcularımızın bilimsel futbol eğitimlerinin yanında sosyal açıdan da donanımlı, bilinçli ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmelerini hedefliyoruz. Sadece sahadaki değil saha dışındaki gelişimiyle de ilgileniyoruz, psikolojik destek veriyoruz. Sportif Direktörümüz Sayın Hayan Demirci’nin Almanya’daki sportif birikim ve deneyiminin bir parçası olarak gençlerimize disiplinli olmak, rakibe saygı, antrenöre saygı, bir ekip oyuncusu olmak, doğru tavrı sergileyebilmek gibi yaşam eğitimi veriyoruz. Bu noktada amacımız daha iyi bir insan olmalarını sağlamak ki daha iyi sporcu olabilsinler. İyi futbolcu olmasının yanında iyi bir birey iyi bir vatandaş olarak hayata hazırlıyoruz.”

“Önceliğimiz disiplin ve sistem”

Kulüpte çok başarılı gençler olduğunu belirten Han Sport Verein Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Sportif Direktörü Hayan Demirci de; futbolcuya bakış açılarını ve yetiştirme konusundaki hassasiyetlerini anlatarak; “Oyuncularımızı profesyonel yaşama göre yetiştiriyoruz. Bununla birlikte yaşam boyu insanı değerlerini ön plana çıkarmalarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kulüp, aile ve futbolcularımız arasında koordinasyon ve oyuncunun gelişimi noktasında işbirliğini önemsiyoruz. Önceliğimiz disiplin. Bu bağlamda Almanya’da edindiğimiz deneyimleri futbolcularımıza da aktararak kariyer yolculuklarının her aşamasında disiplinli bir bakış açısına sahip olmalarını sağlıyoruz.  Bizim çalışma yönetimimizde planlama ve sistem çok önemli bir yere sahip. Türkiye’de sporcular, duygusal bir yaklaşımla kariyerlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Biz ise onlarda ki duygu birikimi profesyonellikle buluşturarak evrensel futbol kültürüne uyumlu hale getiriyoruz. Bu noktada DAĞDER’le yaptığımız işbirliği, Dağ yöresinden nice yetenekli çocukların yeteneklerini geliştirerek Türk ve Dünya futbolunun değerli bir parçası olmalarını sağlamak noktasında önemli bir kazanım. Süreç boyunca bizlere güvenen ve desteğini her daim yanımızda hissettiğimiz Sayın İsmail Aydoğdu başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

DAĞDER ve Han Sport Verein - İnanç Spor Kulübü koordinasyonunla Niş Halısahası’nda gerçekleştirilen futbolcu seçmelerinin önümüzdeki haftalarda da geniş bir katılımla devam edecek.

Seçmelere katılacak sporcular, bağlı oldukları köy dernek başkanları aracılığıyla Han Sport Verein Kulübü veya DAĞDER üzerinden başvurularını yapabilecekler

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş