Yüzlerce öğrenciye ilham olduk

Bursa’daki üniversite öğrencisi genç kızlar, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (BUİKAD) düzenlediği proje kapsamında deneyimli isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.
 Tarih: 12-05-2024 14:06:17
Yüzlerce öğrenciye ilham olduk

BUİKAD’ın gönüllü üyeleri, 16 yıldır süren “Noktalama Projesi” kapsamında bugüne kadar 600’e yakın öğrenciye, belirlenen eğitim programı kapsamında koçluk desteği verdi. Bu yıl iş yaşamına giriş ve başarıya giden yolda farklı alanlardaki konuları işleyen BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır’ın da aralarında bulunduğu 40 iş kadını, bilgilerini ve tecrübelerini 44 öğrenciyle paylaştı.

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (BUİKAD), üniversitelerin son sınıflarında eğitim gören kız öğrencileri iş yaşamına daha etkin hazırlamak amacıyla bu yıl 16. kez gerçekleştirdiği “Noktalama Projesi”nin kapanış toplantısı Sosyalben Vakfı Kurucusu ve Avrupa Konseyi Daimi Komite Üyesi Ece Çiftçi’nin de katılımıyla Bursa Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, 16 yıldır düzenlenen Noktalama Projesi ile bu yıl 44, toplamda ise 580 kız öğrenciye ulaşılarak koçluk eğitimi verildiğini söyledi. Şeyda Şençayır, "BUİKAD'ın Noktalama Projesi, öğrencilere değer katmak adına 16 yıl önce başladı. Kelimeler tek başına anlamlı değildir, noktalama işaretleri ile anlam ve önem kazanır. Noktalama Projemizin ismi de bu şekilde doğdu. Projemiz sadece Bursa'da değil Türkiye çapında önemli bir konuma sahip. Bugün itibariyle 580 kız öğrencimize ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde geleceğin ışık saçan çiçekleri, umudu olan gençlerimizin geleceğine katkı sunabilmekten dolayı mutluyuz. Yarınlar gençlerimizin eseri olacaktır. Her zaman hayatın gülümseyen yüzüne birlikte bakmak dileğiyle" dedi.

“YÜZLERCE ÖĞRENCİYE İLHAM OLDUK”

Şeyda Şençayır’ın konuşmasının ardından söz alan Noktalama Projesi Lideri ve moderatör Özlem Baş Bayraktar, "Bizler birer Cumhuriyet kadını olarak tam 16 yıl boyunca yüzlerce öğrencimize ilham olduk ve onların enerjisinden güç aldık. Sevgili Noktalama Projesi koçlarımız ve değerli öğrencilerimiz, sizlerle gurur duyuyorum" şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, Noktalama Projesi Lideri Özlem Baş Bayraktar'a çiçek takdiminde bulundu. Sonrasında Noktalama Projesi öğrencileri proje hakkında kısa konuşmalar gerçekleştirerek duygularını ve deneyimlerini dile getirdiler.

Noktalama Projesini tanıtan kısa filmin izlenmesinden sonra söz alan BUİKAD Noktalama Projesi Başkanı Tülin Geçer ise, "Noktalama Projesi’ni toplamda 580 öğrenciye ulaşarak başarıyla tamamladık. Koçluk görüşmelerimiz sürecinde farklı konulardaki eğitimlerimiz ile projemizi destekliyoruz. Hikayelerin gücü adına, etkin okumanın incelikleri, Martı Kitabı çözümleme, sunum teknikleri, erteleme alışkanlığından kurtulma, itibar yönetimi, paramı yönetebiliyorum, kadın sağlığı ve takibi, karbon ayak izi ve çevre, yabancı dil eğitimi hakkında bilgiler, sağlıklı beslenme, cv hazırlama, mülakat görüşmeleri ve fabrika gezisi gibi konu ve etkinliklerle öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Başarı ekip işidir. Noktalama Projesi'nin 16. yılında başarılı bir şekilde yöneten ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardIndan BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, Noktalama Projesi ekibine teşekkür belgesi takdim etti. 

ECE ÇİFTÇİ : ENGELLER SİZİ YILDIRMASIN

Sertifika takdiminin ardından ise, Sosyalben Vakfı Kurucusu ve Avrupa Konseyi Daimi Komite Üyesi Ece Çiftçi, moderatörlüğünü Özlem Baş Bayraktar’ın yaptığı bir sunum gerçekleştirerek, Sosyalben Vakfı ve Avrupa Konseyi çatısı altındaki çalışmalarını anlattı. Gençlere tavsiyelerde bulunan Ece Çiftçi, gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmek adına engellerden yılmadan, hedeflerine emin adımlarla ilerlemeleri gerektiğini söyledi. 

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Etiketler
  DİĞER BURSA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş