Gülüşünüzü yenileyebilirsiniz

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, restoratif diş tedavisi hakkında bilgi verdi.
 Tarih: 15-05-2024 12:41:00
Gülüşünüzü yenileyebilirsiniz

Restoratif diş tedavisi nedir?

Restoratif diş tedavisi, diş sert dokularında çürük ya da çürük dışı sebeplerden meydana gelen madde kayıplarını onaran, kaybolmuş estetik ve fonksiyonun tekrar kazanılmasını sağlayan bir diş hekimliği branşı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, şöyle devam etti:

“Restoratif diş tedavisi adı altında günümüzde birçok tedavi alternatifi bulunuyor. Direkt ya da indirekt olarak uygulanabilen kompozit sistemler, porselen estetik çalışmalar, gülüş tasarımı, diş beyazlatma, diş hassasiyeti için yaptığımız tedaviler, protez öncesi restorasyon uygulamaları bu tekniklerin en önde gelenleridir.” 

Dişe zarar vermeyen biyouyumlu malzemeler kullanılıyor

Yapılan restorasyonlar sırasında kullanılan ürünlerin estetik görünüm sağlayan ve dişe zarar vermeyen biyouyumlu malzemeler olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Siyah dolgular olarak bilinen ve rengi sebebiyle rahatsızlık yaratan amalgam restorasyonlar günümüzde yerini beyaz renkteki kompozit sistemlere bıraktı. Bu sayede çürük tedavisinin yanı sıra estetik görünüm de rahatlıkla sağlanabiliyor.” diye konuştu.

“Estetik diş hekimliği uygulamaları da restoratif diş tedavisinin bir dalı”

Kırılan, büyük çürüklere sahip, kaybedileceği düşünülen dişlerin günümüz gelişen teknolojisi ile bilgisayar destekli sistemler tarafından ağız ortamı dışında hazırlanan inlay, onlay, overlay adı ile bilinen porselen restorasyonlar sayesinde eski görünümüne kavuşabildiğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Estetik diş hekimliği uygulamaları da restoratif diş tedavisinin bir dalıdır. Genel görünümünden memnun olmayan gülüşü etkileyebilecek ön bölge dişlerinde yapılan gerekli estetik uygulamalar ile hayal ettikleri görünüme ulaşılabiliyorlar.” dedi. 

Yeni bir gülüş de oluşturulabiliyor

Beyazlatma uygulamaları ile diş rengini istenilen tona ulaştırabilmenin de mümkün olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Kompozit veya porselen materyaller ile tasarlanan ve dişlerde madde kaybı yaratmadan uygulanabilen laminalar sayesinde dişlerin form ve şekil bozuklukları düzeltiliyor ve yeni bir gülüş oluşturulabiliyor.” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Etiketler
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş